Product was successfully added to your shopping cart.
0artiklar

Din kundvagn är tom.

our social responsability
socialresponsibility
CSR tra
mat

All vår mat tillagas i vårt eget produktionskök. Vi gör allt från grunden och använder inga tillsatser. Vår mat är ren och tillagad av de bästa råvaror. Vi samarbetar endast med seriösa leverantörer som antingen är certifierade eller på annat sätt arbetar med hållbarhet. En tät, personlig dialog med våra leverantörer är en förutsättning för att vi ska säkra att de jobbar etiskt korrekt hela vägen. Vi använder ekologiska och Fair Trade certifierade produkter så långt vi kan.  Vi väljer i första hand varor i säsong som är energisnåla och som inte kräver onödiga transporter. Detta innebär även att ibland inte väljer ekologiskt när närproducerat håller bättre kvalitet eller när miljöpåverkan från transporten av ekologiska varor överstiger acceptabla nivåer.

manniska

Våra medarbetare är personligheter som inte bara vill förbättra vårt företag utan även samhället vi lever i. Ny personal genomgår en utbildning i vår Blueberry Academy där vi undervisar om vårt sortiment, livsmedelssäkerhet, hygien, miljö och värdskap. Vi utbildar personal ständigt via vårt intranät och genom jobbrotation. Vi engagerar vår personal genom tävlingar, delaktighet i framtagning av nya produkter och produktnamn. Vi erbjuder även vår personal generösa rabatter och riktade erbjudanden. Vid jämna födelsedagar, bröllop och födslar adopterar vi  träd i Brasiliens regnskog. Vi stödjer projektet Tree of Life genom Miljöförbundet Jordens Vänner. I vårt interna projekt ”People” arbetar vi aktivt med personligt socialt ansvarstagande  som en förlängning av CSR.

miljo

Miljöarbetet är en integrerad del av verksamheten och vi granskar och förnyar ständigt våra miljömål inom inköp, varuleveranser, avfallshantering och transporter. Vi använder, så långt det går, återvinningsbara kartonger och påsar när vi paketerar vår mat. Vi använder webben som främsta kommunikationskanal.
Våra rengöringsmedel, diskmedel och tvålar är miljömärkta. Arbetskläder tillverkas av ekologiskt Fair Trade bomull där tryck framställs genom en miljövänlig process och vår tvättfirma är miljömärkt. Vi är noga med att dokumentera information och innehåll på våra förpackningar. Som kund ska du veta vad du köper hos oss och du ska känna dig upplyst och trygg i dina val.

charity

Vi donerar varje år en del av vår vinst samt en del av vinsten på vissa utvalda produkter till välgörenhet. Vi har ett pågående samarbete med den ideella organisationen ”We Care” som arbetar för att hjälpa gatubarnen i Nepal. Vi har även Charitysmoothies som varierar i säsong där 5 kronor per såld smoothie går till en omsorgsfullt utvald organisation.

Vi brinner för att erbjuda våra kunder medvetna val! Ett medvetet val kan vara olika saker, till exempel att välja naturligt, ekologiskt, rättvisemärkt, miljövänligt, lokalproducerat, sockerfritt eller mat utan tillsatser. I vårt utbud har vi förstås gjort aktiva val utifrån dess påverkan på mat, människa, miljö. Hos oss kan du njuta av det goda, vackra, humoristiska, lustfylla – med vetskapen om att vi redan gjort de ansvarsfulla valen åt dig!
Budord
  • Hälsa byggs inifrån och ut och utifrån och in 
  • Ren kost, ren tanke, ren kropp, ren miljö, ren själ… allt hör ihop 
  • Bra mat + Goda tankar + Friskt syre + Rent vatten + Skön vila = Kan förstärka immunförsvar 
  • Lev 80 % hälsosamt och 20% för själen
  • Hälsa är en livsstil, en ”quick fix” fungerar bara för stunden 
  •  
  • Ansvarsfulla val ger god hälsa i vår kropp och i vår värld