Är vi vad vi äter?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Något som inte är vetenskap men ändå spännande är ”The doctrine of signatures”.

Det är en gammal europeisk filosofi som beskriver hur vissa växter som påminner om våra mänskliga organ ofta kan ge oss ledtrådar till vad de är bra för – det vill säga de kroppsdelar som de liknar. Ta till exempel moroten som full av A-vitamin är bra för synen, dess ådringar liknar faktiskt ett öga med iris och pupill. Ingefärsroten påminner i formen om vårt mag- och tarmsystem och lugnar densamma, medan rödvin som är rikt på antioxidanter och polyfenoler i måttliga mängder är bra för blodet. När man funderar närmare på det är det faktiskt lite spooky och kanske det ligger mer i uttrycket ”du är vad du äter” än vad vi tror!

More to explorer

Gröna Dagar är sköna dagar

Kickstarta med Gröna dagar. Ibland behövs det en kickstart för att få in vanan med hälsosamma måltider och för att sätta igång kroppens reningssystem. Testa kuren Gröna dagar – här berättar vi hur den går till. Under Blueberrys gröna kur maximeras intaget av grönsaker, blad,

Smoothie Bowls på Blueberry

Äntligen – nu lanserar vi smoothie bowls på Blueberry! Trenden med smoothie bowls har brett ut sig över världen och nu kan du äntligen beställa det nyttiga och goda alternativet även hos oss. Att många har upptäckt de många fördelarna med smoothies är ingen nyhet.

Vår nya hemsida är nu äntligen lanserad!

Sajten är ny och hajpen ännu större när vi har tagit tillvara det som alltid kännetecknar Blueberry och samtidigt är våra kärnvärden – Mat, Människa, Miljö. I såväl text och bild som i genomgående uttryck så speglar vår nya hemsida sannerligen Blueberry av idag och

Leave a Reply

Required fields are marked

Den här hemsidan använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du vill veta mer om hur du ändrar dina inställningar, hittar du det under vår Cookie Policy.