Brain Food

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ett spännande och viktigt forskningsområde som fullkomligt exploderat nu 2018 är länken mellan tarmen och hjärnans kapacitet. I senaste numret av vår tidning ”A Healthy Life” har vi träffat hjärnforskaren Katarina Gospic som lär oss ta kontroll över våra tankar, Bitten Jonsson som tagit fajten mot det söta begäret och så fördjupar vi oss i ämnet hjärnsmart mat.

Men detta med kopplingen mellan vår mikrobiota (tarmflora som består av mikrober som bakterier, virus, parasiter, fager m.fl.) och vårt beteende och vårt känsloliv är en het potatis, vad är hönan och vad är ägget? Kan man få problem som t.ex. ADHD, nedstämdhet, dåligt minne, hjärndimma, sömnproblem och depression för att vi har ett rubbat ekosystem i tarmen? Eller har de som är drabbade av dessa diagnoser ett större sug efter sämre mat och  faller pga symptomen lättare ner i livsstilsmönster som skapar ett rubbat system?

Hälsobomba med Nyttig Kål!
Vi mixar ju näringstäta smoothies dagarna i ända och nu vill jag dela med mig av ett recept för säsongen! Med superingrediensen – kål!

Kale & Co
Den perfekta smoothien för hela familjen! Ett glad varje morgon gör susen och innehåller bl.a. bra fetter, vitaminer och mineraler, samtidigt som du blir mätt. Tips! Om du tänkt servera den till små barn så byt ut ingefäran mot 1/2 tsk kanel!

2 frukostglas
2 dl fryst ananas
2 dl frysta hallon
6 st valnötter
4 dl valfri växtmjölk, t.ex. mandel eller sojamjölk
1 dadel eller lite honung
2 dl blandad kål, till ex strimlad grönkål, några blomkålsbuketter eller lite salladskål.

Kör alla ingredienser i en blender i ca 1 minut.

 

More to explorer

Gröna Dagar är sköna dagar

Kickstarta med Gröna dagar. Ibland behövs det en kickstart för att få in vanan med hälsosamma måltider och för att sätta igång kroppens reningssystem. Testa kuren Gröna dagar – här berättar vi hur den går till. Under Blueberrys gröna kur maximeras intaget av grönsaker, blad,

Smoothie Bowls på Blueberry

Äntligen – nu lanserar vi smoothie bowls på Blueberry! Trenden med smoothie bowls har brett ut sig över världen och nu kan du äntligen beställa det nyttiga och goda alternativet även hos oss. Att många har upptäckt de många fördelarna med smoothies är ingen nyhet.

Vår nya hemsida är nu äntligen lanserad!

Sajten är ny och hajpen ännu större när vi har tagit tillvara det som alltid kännetecknar Blueberry och samtidigt är våra kärnvärden – Mat, Människa, Miljö. I såväl text och bild som i genomgående uttryck så speglar vår nya hemsida sannerligen Blueberry av idag och

Leave a Reply

Required fields are marked

Den här hemsidan använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du vill veta mer om hur du ändrar dina inställningar, hittar du det under vår Cookie Policy.