Brain Food

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ett spännande och viktigt forskningsområde som fullkomligt exploderat nu 2018 är länken mellan tarmen och hjärnans kapacitet. I senaste numret av vår tidning ”A Healthy Life” har vi träffat hjärnforskaren Katarina Gospic som lär oss ta kontroll över våra tankar, Bitten Jonsson som tagit fajten mot det söta begäret och så fördjupar vi oss i ämnet hjärnsmart mat.

Men detta med kopplingen mellan vår mikrobiota (tarmflora som består av mikrober som bakterier, virus, parasiter, fager m.fl.) och vårt beteende och vårt känsloliv är en het potatis, vad är hönan och vad är ägget? Kan man få problem som t.ex. ADHD, nedstämdhet, dåligt minne, hjärndimma, sömnproblem och depression för att vi har ett rubbat ekosystem i tarmen? Eller har de som är drabbade av dessa diagnoser ett större sug efter sämre mat och  faller pga symptomen lättare ner i livsstilsmönster som skapar ett rubbat system?

Hälsobomba med Nyttig Kål!
Vi mixar ju näringstäta smoothies dagarna i ända och nu vill jag dela med mig av ett recept för säsongen! Med superingrediensen – kål!

Kale & Co
Den perfekta smoothien för hela familjen! Ett glad varje morgon gör susen och innehåller bl.a. bra fetter, vitaminer och mineraler, samtidigt som du blir mätt. Tips! Om du tänkt servera den till små barn så byt ut ingefäran mot 1/2 tsk kanel!

2 frukostglas
2 dl fryst ananas
2 dl frysta hallon
6 st valnötter
4 dl valfri växtmjölk, t.ex. mandel eller sojamjölk
1 dadel eller lite honung
2 dl blandad kål, till ex strimlad grönkål, några blomkålsbuketter eller lite salladskål.

Kör alla ingredienser i en blender i ca 1 minut.

 

More to explorer

Upplev de klassiska superbären – i månadens smoothie

Ibland är det enkla det bästa! Den här månaden väljer vi att lyfta vår somriga favorit Very Berry som går hem hos både vuxna och barn. Jordgubbar, blåbär, äpple och banan. Den hälsosamma kombinationen gör att du får i dig massa näring från naturens olika

Lunchkitet som fokuserar på det gröna

Det kan vara en djungel där ute för att hitta ett hälsosamt lunchalternativ där du både blir mätt och får i dig de näringsämnen du behöver – utan att det tar en evighet att tillaga. Med vårt lunchkit har vi gjort jobbet åt dig! Letar du

Grön favorit i sommarvärmen

Välkommen in till Blueberry för att testa sommarens fräschaste och nyttigaste smoothie. Eller vad sägs om en mix av gröna favoriter och tropiska frukter? Under varma sommardagar kan det kännas långt borta att sätta tänderna i en rykande het måltid. Kalla sallader och kylda smoothies

Leave a Reply

Required fields are marked

Den här hemsidan använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du vill veta mer om hur du ändrar dina inställningar, hittar du det under vår Cookie Policy.