Finkaffe och Blueberry går hand i hand

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

5 goda skäl till att dricka kaffe

 

Det dricks i mängder varje dag, runt om i världen på alla olika platser. Vi pratar om kaffe, det svarta guldet som faktiskt har en hel del hälsofördelar.

 

Kaffe har många gånger fått oförtjänt mycket kritik, då många automatiskt utgår ifrån att det skulle vara dåligt att dricka det. Verkligheten är nämligen helt tvärtom – många läkare rekommenderar det numera till sina patienter och World Health Organisation har tagit bort det från sin dåliga lista. Här är fem anledningar till att ta en kopp – eller ännu hellre flera koppar – kaffe varje dag.

 

1. Lev längre

I de blå zonerna, det vill säga områden med flest 100-åringar per capita och minst sjukdomar, bor många kaffedrickande människor. Kaffe är en viktig källa till antioxidanter, som t.ex. polyfenoler. 

 

2. Minska sjukdomsrisken

Nya studier indikerar att ett regelbundet intag av bra kvalitetskaffe (och då inte med massor av socker i) kan minska risken för sjukdomar som exempelvis diabetes typ 2, vissa cancerformer, Alzheimer och Parkinson då hormonet dopamin ökar i kroppen. 

 

3. Bra träningskompis

Om du dricker kaffe innan det är dags för ett träningspass kan orken öka dramatiskt. Det piggar inte bara upp hjärnan utan frigör även adrenalin i blodet och gör kroppen mer förberedd för fysisk ansträngning. Du kan med andra ord få ut mer av din träning.

 

4. Ökar koncentrationen

Om du har massor av viktiga möten framför dig på jobbet eller ett svårt prov i skolan kan kaffe vara till stor hjälp för att det ska gå så bra som möjligt. Det ökar nämligen koncentrationsförmågan och även inlärningsförmågan förbättras. 

 

5. … och såklart: massor av njutning

Många ser kaffe som en självklar del av ens dag och bara doften har en stimulerande effekt på vårt psyke. Kaffe är dessutom en social dryck som ofta intas i samband med andra människor, vilket också bidrar till en känsla av samhörighet. 

 

Du har väl inte missat vårt fina eko-kaffe som vi valt ut med omsorg för både miljö och människa? Vi tummar inte på kvaliteten och vågar påstå att det är det godaste kaffe du druckit. 

More to explorer

Gröna Dagar är sköna dagar

Kickstarta med Gröna dagar. Ibland behövs det en kickstart för att få in vanan med hälsosamma måltider och för att sätta igång kroppens reningssystem. Testa kuren Gröna dagar – här berättar vi hur den går till. Under Blueberrys gröna kur maximeras intaget av grönsaker, blad,

Smoothie Bowls på Blueberry

Äntligen – nu lanserar vi smoothie bowls på Blueberry! Trenden med smoothie bowls har brett ut sig över världen och nu kan du äntligen beställa det nyttiga och goda alternativet även hos oss. Att många har upptäckt de många fördelarna med smoothies är ingen nyhet.

Vår nya hemsida är nu äntligen lanserad!

Sajten är ny och hajpen ännu större när vi har tagit tillvara det som alltid kännetecknar Blueberry och samtidigt är våra kärnvärden – Mat, Människa, Miljö. I såväl text och bild som i genomgående uttryck så speglar vår nya hemsida sannerligen Blueberry av idag och

Leave a Reply

Required fields are marked

Den här hemsidan använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du vill veta mer om hur du ändrar dina inställningar, hittar du det under vår Cookie Policy.