Finkaffe och Blueberry går hand i hand

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

5 goda skäl till att dricka kaffe

 

Det dricks i mängder varje dag, runt om i världen på alla olika platser. Vi pratar om kaffe, det svarta guldet som faktiskt har en hel del hälsofördelar.

 

Kaffe har många gånger fått oförtjänt mycket kritik, då många automatiskt utgår ifrån att det skulle vara dåligt att dricka det. Verkligheten är nämligen helt tvärtom – många läkare rekommenderar det numera till sina patienter och World Health Organisation har tagit bort det från sin dåliga lista. Här är fem anledningar till att ta en kopp – eller ännu hellre flera koppar – kaffe varje dag.

 

1. Lev längre

I de blå zonerna, det vill säga områden med flest 100-åringar per capita och minst sjukdomar, bor många kaffedrickande människor. Kaffe är en viktig källa till antioxidanter, som t.ex. polyfenoler. 

 

2. Minska sjukdomsrisken

Nya studier indikerar att ett regelbundet intag av bra kvalitetskaffe (och då inte med massor av socker i) kan minska risken för sjukdomar som exempelvis diabetes typ 2, vissa cancerformer, Alzheimer och Parkinson då hormonet dopamin ökar i kroppen. 

 

3. Bra träningskompis

Om du dricker kaffe innan det är dags för ett träningspass kan orken öka dramatiskt. Det piggar inte bara upp hjärnan utan frigör även adrenalin i blodet och gör kroppen mer förberedd för fysisk ansträngning. Du kan med andra ord få ut mer av din träning.

 

4. Ökar koncentrationen

Om du har massor av viktiga möten framför dig på jobbet eller ett svårt prov i skolan kan kaffe vara till stor hjälp för att det ska gå så bra som möjligt. Det ökar nämligen koncentrationsförmågan och även inlärningsförmågan förbättras. 

 

5. … och såklart: massor av njutning

Många ser kaffe som en självklar del av ens dag och bara doften har en stimulerande effekt på vårt psyke. Kaffe är dessutom en social dryck som ofta intas i samband med andra människor, vilket också bidrar till en känsla av samhörighet. 

 

Du har väl inte missat vårt fina eko-kaffe som vi valt ut med omsorg för både miljö och människa? Vi tummar inte på kvaliteten och vågar påstå att det är det godaste kaffe du druckit. 

More to explorer

Upplev de klassiska superbären – i månadens smoothie

Ibland är det enkla det bästa! Den här månaden väljer vi att lyfta vår somriga favorit Very Berry som går hem hos både vuxna och barn. Jordgubbar, blåbär, äpple och banan. Den hälsosamma kombinationen gör att du får i dig massa näring från naturens olika

Lunchkitet som fokuserar på det gröna

Det kan vara en djungel där ute för att hitta ett hälsosamt lunchalternativ där du både blir mätt och får i dig de näringsämnen du behöver – utan att det tar en evighet att tillaga. Med vårt lunchkit har vi gjort jobbet åt dig! Letar du

Grön favorit i sommarvärmen

Välkommen in till Blueberry för att testa sommarens fräschaste och nyttigaste smoothie. Eller vad sägs om en mix av gröna favoriter och tropiska frukter? Under varma sommardagar kan det kännas långt borta att sätta tänderna i en rykande het måltid. Kalla sallader och kylda smoothies

Leave a Reply

Required fields are marked

Den här hemsidan använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du vill veta mer om hur du ändrar dina inställningar, hittar du det under vår Cookie Policy.